Na hlavný obsah

Heger kontaktoval SaS. Vládnu krízu chce OĽANO vyriešiť počas víkendu

Postupné podávanie demisií nepovažuje za múdre.

Heger kontaktoval SaS. Vládnu krízu chce OĽANO vyriešiť počas víkendu
Na snímke uprostred podpredseda vlády SR, minister financií SR a zastupujúci minister zdravotníctva aj školstva Eduard Heger (OĽANO). Foto: TASR

Hnutie OĽANO chce, aby sa koaličná kríza vyriešila cez víkend. Povedal to v piatok (26. 3.) vicepremiér Eduard Heger (OĽANO). Dodal, že kontaktoval koaličného partnera – stranu SaS a plánuje sa s liberálmi stretnúť ešte v piatok. „Do konca víkendu by bol ten vytúžený cieľ. Nikomu sme nezabuchli dvere pri rokovaniach,“ skonštatoval.

Ministri za SaS Branislav Gröhling (rezort školstva) a Ivan Korčok (rezort zahraničných vecí) vo štvrtok (25. 3.) podali demisie, následkom čoho liberáli vyhlásili, že pozastavujú svoju účasť vo vládnej koalícii, kým premiér Igor Matovič (OĽANO) nepodá demisiu.

„Nepovažujem za múdre postupne teraz dávať demisie, pretože tým oslabujeme chod štátu,“ odpovedal Heger na otázku, či je možné, že predseda vlády odíde z funkcie. Nepokladá za múdre, aby bol jeden minister „trojministrom“. „Na to, aby prebehla dohoda, je potrebné si povedať, kto je schopný a ochotný čo pustiť, potom nastaviť novú zostavu a tú priniesť prezidentke,“ vysvetlil, ktorý okrem ministerstva financií dočasne šéfuje aj rezortom zdravotníctva a školstva.

Na otázku, či bude novým premiérom, Heger odpovedal, že by sa k tomu postavil čelom, ak to bude na stole.

OĽANO vo štvrtok rokovalo so stranou Za ľudí. Obe strany deklarujú snahu pokračovať vo štvorkoalícii. Sulík hovoril o pripravenosti svojej strany rokovať o štvorkoalícii, odmieta trojkoalíciu bez Za ľudí. Šéf parlamentu a hnutia Sme rodina Boris Kollár pripustil predčasné voľby, ak sa kríza nevyrieši počas budúceho týždňa. Koaličné strany však predčasné voľby odmietajú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko