Na hlavný obsah

Koalícia pokračuje, oznámila SaS. Podľa Sulíka prišlo k dohode

Podrobnosti oznámia lídri po doladení detailov.

Koalícia pokračuje, oznámila SaS. Podľa Sulíka prišlo k dohode
Na snímke predseda SaS Richard Sulík. Foto: SITA

V sídle strany Sloboda a Solidarita (SaS) rokovala vo štvrtok (11. 3.) o riešení koaličnej krízy a postupe strany jej republiková rada.  

Predseda strany a šéf rezortu hospodárstva Richard Sulík prišiel počas rokovania informovať novinárov o výsledkoch stredajšieho (10. 3.) stretnutia lídrov koaličných strán. Na mieste bola redaktorka RTVS Natália Holubová.

Podľa Sulíka prišlo k dohode, spokojná je aj samotná SaS. Podotkol, že s premiérom Igorom Matovičom (OĽANO) sa stretol aj samostatne, aby si vyjasnili spoločné vzťahy. Verí, že našli cestu ako spolu vychádzať, komunikovať a dodržiavať dohody. Zdôraznil, že prioritou naďalej ostáva dovládnuť ako štvorkoalícia.

Sulík sa jednoznačne nevyjadril k možnému odvolaniu ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO), no podľa predsedníčky parlamentného zdravotníckeho výboru a poslankyne Jany Bittó Cigánikovej musí na čele rezortu prísť k obmene.

Strana SaS vo štvrtok aj na sociálnej sieti facebook potvrdila, že koalícia bude pokračovať. Podrobnosti, vrátane personálnych, majú koaliční lídri oznámiť na spoločnej tlačovej besede po doladení všetkých detailov. SaS uviedla, že súčasťou dohody je „Memorandum dobrého vládnutia“, ktorého dodržiavanie je podľa liberálov „esenciálne pre ďalšie pokračovanie strany SaS v koalícii.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko