Na hlavný obsah

Každý niečo získal a každý niečo stratil. Kríza je zažehnaná, potvrdil Kollár

Koaliční lídri chcú o výsledkoch rokovaní informovať spoločne.

Každý niečo získal a každý niečo stratil. Kríza je zažehnaná, potvrdil Kollár
Na snímke predseda NR SR a predseda Sme rodina Boris Kollár. Foto: TASR

Koaličná kríza sa vraj skončila, predsedovia vládnych strán na spoločnom stretnutí dospeli k dohode. Uviedol to vo vysielaní Rádia Expres predseda hnutia Sme rodina a predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár.

„Ako to dopadlo, to teraz nebudem hovoriť. Budeme mať k tomu dnes vyhlásenie alebo tlačovú konferenciu, usporiadame ju všetci štyria lídri,“ povedal Kollár s tým, že každý z koaličných partnerov niečo získal a každý niečo stratil. „Kríza je zažehnaná, ideme ďalej,“ dodal.

Verejnosť sa podľa neho všetko dozvie popoludní, aj pokiaľ ide o ďalšiu budúcnosť ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO). Ak by sa naplnili požiadavky koaličných partnerov z vládnej krízy a padli by hlavy premiéra, Krajčího či ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), nikam by to podľa neho neviedlo.

„Predstavte si, čo by sa tým vyriešilo, oni by len konflikt preniesli z úradu vlády do parlamentu. Ďalej by boli predsedovia svojich strán (Sulík a Matovič, pozn.), o to silnejšie by uchytili poslanecké kluby a pokračovalo by to. Je lepšie, keď sme to ukončili, uzavreli a môžeme pokračovať ďalej,“ poznamenal Kollár. V súvislosti s Krajčím zopakoval, že hnutie Sme rodina nemalo žiadne personálne požiadavky. „Keby som vedel, že vymeníme tento post a zajtra sú všetci z nemocnice doma, tak to spravíme,“ uviedol.

Predseda NR SR prezradil iba to, že lídri koaličných strán sa dohodli na pracovných obedoch každý utorok vždy u jedného z nich, kde budú „obrusovať hrany a vyjasňovať si svoje stanoviská“.

Za svoje hnutie považoval za najdôležitejšie prijať opatrenia na pomoc ľuďom, ktoré boli aj podmienkou Sme rodina počas koaličných rokovaní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko