Na hlavný obsah

OĽANO: Požiadavky na rekonštrukciu vlády sme splnili Krajčího demisiou

Okrem Sme rodina sa podľa hnutia ďalšie strany k sebareflexii nepridali.

OĽANO: Požiadavky na rekonštrukciu vlády sme splnili Krajčího demisiou
Na snímke zľava minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO) podáva demisiu prezidentke SR Zuzane Čaputovej (vpravo), v pozadí vľavo predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO). Foto: TASR

Hnutie OĽANO splnilo požiadavky na rekonštrukciu vlády demisiou ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. V stanovisku k aktuálnej politickej situácii to v pondelok (15. 3.) uviedol hovorca hnutia Matúš Bystriansky.

„Okrem hnutia Sme rodina sa k sebareflexii zatiaľ nepridala žiadna ďalšia koaličná strana. Naše hnutie opakovane deklaruje, že je proti predčasným voľbám,“ uvádza sa ďalej v stanovisku.

Počas dňa rokoval aj poslanecký klub OĽANO. „Je nás 53 poslancov, každý má právo povedať si svoj názor a nejako sa k tomu postaviť. Nechcem znieť nejako populisticky, ale ja si za naším premiérom skutočne stojím,“ vyjadril sa poslanec OĽANO Ján Herák.

„Ak bola nejaká dohoda, tak myslím si, že práve demisiou Mareka Krajčího bola táto dohoda naplnená a akonáhle si ostatní koaliční partneri kladú ďalšie podmienky a vyhrážajú sa odchodmi, tak mi to pripadá aj ako hľadanie zámienok,“ dodal poslanec Kristián Čekovský.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko