Na hlavný obsah

Prijímacie skúšky na stredné školy budú v riadnych termínoch

Ich forma bude závisieť od vývoja epidemickej situácie.

Prijímacie skúšky na stredné školy budú v riadnych termínoch
Ilustračná snímka Foto: TASR

Prijímacie skúšky na stredné školy sa budú v tomto školskom roku konať v riadnom termíne. V stredu (31. 3.) o tom na svojej internetovej stránke informoval rezort školstva. Pripomenul, že to, či sa uskutočnia dištančným alebo prezenčným spôsobom, bude závisieť od vývoja epidemickej situácie.

„Tento školský rok si môže každý žiak, respektíve jeho zákonný zástupca, podať dve prihlášky na talentový odbor a dve prihlášky na netalentový odbor,“ spresnila generálna riaditeľka sekcie stredných škôl a celoživotného vzdelávania Viera Babišová. Ministerstvo dodáva, že školy boli o termínoch a postupoch informované.

„Je veľmi dôležité, aby zákonní zástupcovia pri vypisovaní prihlášok na vzdelávanie nezabudli, že každá škola má odbor vzdelávania a ten musí byť vypísaný. Rovnako každá škola má vypísaný termín prijímacieho konania dieťaťa na danú školu. Čiže určuje zákonný zástupca, či dieťa pôjde na prvý alebo druhý termín,“ pripomenula Babišová.

Pravidlá pre prijímacie konanie na stredné školy boli uverejnené rozhodnutím ministra zo 4. januára 2021, ktoré zverejnilo termíny prijímacích skúšok na vzdelávanie na stredných školách a rozhodnutím ministra z 26. januára 2021, ktoré bližšie určuje termíny samotného procesu prijímacieho konania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko