Na hlavný obsah

Slovenskí hokejisti po vydarenej prvej tretine vyhrali v prípravnom zápase pred MS proti Poľsku

Poliaci budú 15. mája štvrtý súper Slovenska v základnej skupine MS.

Slovenskí hokejisti po vydarenej prvej tretine vyhrali v prípravnom zápase pred MS proti Poľsku
Na snímke gólová radosť hráčov Slovenska počas prípravného hokejového stretnutia proti Poľsku. Foto: TASR/Daniel Stehlík

Hokejisti Slovenska zvíťazili vo svojom predposlednom prípravnom zápase pred MS nad Poľskom 6:1. K presvedčivému triumfu zamierili v Žiline už v úvode prvej tretiny, keď v 6. minúte viedli 3:0.

Dva góly strelil Peter Cehlárik, po jednom pridali Pavol Regenda, Samuel Takáč, Lukáš Cingel a Marek Hrivík. Poliaci, ktorých vedie Slovák Róbert Kaláber, budú 15. mája štvrtý súper Slovenska v základnej skupine MS.

Pre Slovákov to bol siedmy zápas v záverečnej príprave na MS, ktorú uzavrú utorňajším zápasom v Bratislave proti USA. V drese Slovákov sa prvýkrát pred MS predstavili posily z NHL obranca Šimon Nemec a útočníci Pavol Regenda a Tomáš Tatar, ktorý bol kapitán tímu.

Útočník Martin Pospíšil ani obranca František Gajdoš, ktorí sa k tímu pripojili počas kempu v Žiline, ešte do hry nezasiahli.

Parádny štart do zápasu

Slováci mali parádny štart a od prvých striedaní sa snažili otvoriť skóre. V 3. minúte sa to podarilo Regendovi, ktorý zblízka zužitkoval Sukeľovu prihrávku. Krátko na to nevyužil sľubnú príležitosť Faško-Rudáš, no Takáč potrestal individuálnu chybu súpera v predbránkovom priestore a upravil na 2:0.

Domáci reprezentanti sa v 6. minúte dostali k prvej presilovke, v ktorej Cehlárikovi najskôr nevyšla strela bez prípravy, no o pár sekúnd si zopakoval pozíciu na pravom kruhu a pokusom bez prípravy zvýšil na 3:0. Slováci v prvej tretine dominovali aj herne, často sa hralo v pásme Poliakov a v 14. minúte Cingel pridal štvrtý gól – 4:0.

Poliaci si v druhej tretine dali väčší pozor na chyby pred vlastnou bránkou a dostali sa aj k niekoľkým šanciam z protiútokov. Slovenskí reprezentanti však mali hru naďalej vo svojej réžii a bez väčších problémov zvládli prvé oslabenie v zápase od 32. minúty. Nevyužili však dve presilovky a viackrát stroskotali na brankárovi Poľska.

Poliaci dokázali znížiť

Na začiatku tretej tretiny Slováci „prepadli“ pri ofenzívnej akcii, Poliaci sa dostali do prečíslenia a Pasiut prekonal Škorvánka – 4:1. Slováci v ďalších minútach zvládli dve oslabenia a hoci od 53. minúty nevyužili presilovku, po nej zvýšili svoj náskok.

Golian v ofenzívnej akcii prihral Cehlárikovi, ktorý strelou zo strednej vzdialenosti druhýkrát v zápase prekonal Murrayho – 5:1. Gólovú bodku za zápasom dal v 60. minúte Hrivík, keď zužitkoval zmätok okolo poľskej bránky – 6:1.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport