Na hlavný obsah

Remišová: Ak premiér neodstúpi, o ďalších krokoch rozhodne predsedníctvo

Za ľudí pravdepodobne odídu z vlády.

Remišová: Ak premiér neodstúpi, o ďalších krokoch rozhodne predsedníctvo
Podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí). Foto: TASR

Ak sa požiadavka Za ľudí, ktorou je zmena na poste predsedu vlády, nenaplní, strana opätovne zvolá predsedníctvo, na ktorom sa dohodne na ďalších krokoch. Po stredajšom (17. 3.) rokovaní vlády to uviedla vicepremiérka a predsedníčka strany Veronika Remišová.

Uviedla, že s veľkou pravdepodobnosťou bude nasledovať rovnaký krok ako avizovala v pondelok (15. 3.) ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí). Tá oznámila, že pri zotrvaní Igora Matoviča (OĽANO) na čele vlády, z nej ona odíde. Na otázku, prečo s veľkou pravdepodobnosťou a nie určite, Remišová reagovala, že o ďalších krokoch rozhodne predsedníctvo strany, ale „ak sa nenaplní táto požiadavka, tak odstupujeme z vlády.“

Pripomenula, že so stranou SaS sa síce zhodujú na požiadavke výmeny premiéra, pre krajinu by bolo najlepšie, keby z vlády odišli Matovič aj Richard Sulík. Sila ich osobného konfliktu totiž podľa nej dospela do štádia, keď traumatizuje celú spoločnosť.

Vicepremiérka uviedla, že tak, ako považovala za nešťastnú štvrtkovú (11. 3.) tlačovú konferenciu Matoviča, ktorá obnovila vládnu krízu, rovnako nešťastne hodnotí aj pondelkové (15. 3.) vystúpenie ministra hospodárstva Sulíka. „V zásade z premiéra spravil neschopného chudáka a ak chceme, aby niekto odstúpil, tak mu treba nechať priestor, aby odstúpil so cťou,“ zhodnotila.

Remišová zdôraznila, že bude naďalej pokračovať v rokovaniach o situácii vo vláde, pričom považuje za dôležité, aby sa tak dialo za zatvorenými dverami. „Urobím všetko pre to, aby táto vláda nebola posledná a aby tak, ako o tom ľudia rozhodli vo voľbách, sa toto volebné obdobie riadne skončilo v roku 2024,“ vyhlásila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko