Na hlavný obsah

V Rusku zahynuli v bombardéri traja vojaci, pri štarte motorov sa odpálili katapulty

Pri nehode zomrel aj veliteľ pluku.

V Rusku zahynuli v bombardéri traja vojaci, pri štarte motorov sa odpálili katapulty
Na snímke uprostred ruský diaľkový strategický bombardér s meniteľnou geometriou krídel Tupolev Tu-160 a nadzvukové strategické bombardéry Tupolev Tu-22M3 letia nad Červeným námestím v Moskve. Foto: TASR/AP

Traja ruskí vojaci zahynuli v utorok (23. 3.) po aktivácii katapultov pri štarte motorov strategického bombardéra Tu-22M3 na letisku neďaleko ruského mesta Kaluga. Informovala o tom v agentúra TASS.

„Pri naštartovaní motorov na zemi sa spustili katapulty. Zahynuli traja ľudia vrátane veliteľa pluku, ktorý sedel na sedadle inštruktora,“ uviedol TASS s odvolaním sa na zdroj v silových štruktúrach.

Ruské ministerstvo obrany informácie o úmrtiach troch vojakov potvrdilo. Rezort uviedol, že príčinou nehody bola abnormálna činnosť katapultového systému.

Tu-22M je rodina sovietskych, neskôr ruských nadzvukových bombardérov s dlhým doletom s variabilnou geometriou krídel. Lietadlá tohto typu sú určené na ničenie pozemných a námorných cieľov nadzvukovými riadenými strelami a bombami kedykoľvek počas dňa a za akýchkoľvek poveternostných podmienok. Môžu niesť jadrové zbrane, dodal TASS.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet