Na hlavný obsah

Drucker podozrieva Matoviča zo sabotáže. Podáva podnet na generálnu prokuratúru

Tvrdí, že háji záujmy inej krajiny v neprospech Slovenska.

Drucker podozrieva Matoviča zo sabotáže. Podáva podnet na generálnu prokuratúru
Predseda mimoparlamentnej politickej strany Dobrá voľba Tomáš Drucker. Foto: SITA

Predseda mimoparlamentnej strany Dobrá voľba Tomáš Drucker podáva na ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) podnet na Generálnu prokuratúru (GP) SR v súvislosti s podozreniami zo zneužitia právomocí verejného činiteľa a trestného činu sabotáže.

Matovič sa ich mal podľa Druckera dopustiť v posledných dňoch, počas riešenia agendy okolo ruskej vakcíny Sputnik V, návštevami Ruskej federácie a Maďarska i kritizovaním slovenských vedeckých inštitúcií, ako aj ich pracovníkov. „Igor Matovič dlhodobo prekračuje všetky hranice politickej, diplomatickej, ale aj jeho kompetenčnej právomoci,“ uviedol v utorok (13. 4.) s tým, že jeho posledné konanie sa dá nájsť aj v trestnom zákone.

Vyhlásil, že je neprijateľné, aby Matovič kritizoval vlastné inštitúcie a v priamom prenose obhajoval záujmy iného štátu. „Rozhodol sa konať a presadzovať obchodné záujmy iného štátu, útokmi na vlastné inštitúcie, na ľudí. Nemôže hájiť záujmy inej krajiny v neprospech Slovenska,“ zhodnotil Drucker. Dodal, že ak mal pochybnosti o kontrole ruskej vakcíny slovenskými inštitúciami, mohol pre dodatočnú kontrolu osloviť niekoho nezávislého. Ako príklad uviedol Viedeň.

Predseda mimoparlamentnej strany Sobrá voľba Tomáš Drucker počas podania podnetu na Generálnu prokuratúru SR v súvislosti s konaním ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) a jeho návštevami Ruskej federácie a Maďarska.Foto: SITA
Foto: SITA

Drucker je presvedčený, že Matovič svojím konaním zasahuje do kompetencií iných ministrov a pravidelne demonštruje, že nechce vykonávať post ministra financií. Premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) vyzval, aby ho okamžite odvolal a rovnako, aby bezodkladne zverejnil zmluvu o nákupe Sputnika.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko