Na hlavný obsah

V Žiline predstavili nový objednávací systém pre náhradníkov na očkovanie

Záujemcov bude môcť prihlásiť lekár.

V Žiline predstavili nový objednávací systém pre náhradníkov na očkovanie
Na snímke učitelka počas očkovania vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Žiline. Foto: TASR

Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) v piatok (9. 4.) predstavil prihlasovací systém pre náhradníkov na očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Ako informovala predsedníčka ŽSK Erika Jurinová, vhodných pacientov do zoznamu náhradníkov budú zaraďovať samotní ambulantní lekári, ktorí so samosprávnym krajom komunikujú v systéme e-zdravie.

„Vyzvali sme všetkých lekárov, aby oni boli tí, ktorí určia podľa diagnózy ľudí vhodných na vakcináciu. Lekár bude mať zároveň možnosť vybrať typ vakcíny, ktorý je pre jeho pacienta najvhodnejší. Pevne veríme, že vďaka zodpovednému prístupu lekárov sa nám podarí vybudovať objektívny a spravodlivý systém, ktorý obíde všetkých špekulantov,“ vyhlásila Jurinová.

Na území ŽSK momentálne funguje 14 vakcinačných centier, ktoré si budú môcť z aktivovaného systému vybrať v prípade potreby vhodných náhradníkov. „Aktuálne sme schopní týždenne očkovať necelých 20 000 ľudí, ak by bolo k dispozícii viac vakcín, každé jedno vakcinačné centrum je schopné rozšíriť svoju kapacitu. Radi by sme v krátkom čase pripravili aj očkovací tím, ktorý so sanitkou bude cestovať po kraji a očkovať ľudí v odľahlých miestach regiónu,“ naznačila najbližšie plány Jurinová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny