Na hlavný obsah

Colorado získalo Prezidentskú trofej, dvojice pre play off sú známe

Hokejisti Colorada víťazstvom uchmatli trofej hráčom Vegas.

Colorado získalo Prezidentskú trofej, dvojice pre play off sú známe
Hokejisti Colorada Avalanche sa tešia po strelení gólu. Foto: TASR/AP

Hokejisti Colorada získali Prezidentskú trofej pre najlepší tím základnej časti NHL. Vo svojom záverečnom vystúpení zdolali na svojom ľade Los Angeles 5:1 a nazbierali 82 bodov rovnako ako Vegas, Avalanche však majú väčší počet víťazstiev v riadnom hracom čase (34). „Zlatí rytieri“ ich mali na konte tridsať.

Colorado sa stalo najúspešnejším tímom po tretí raz od sezóny 1985/1986, keď sa začala udeľovať Prezidentská trofej. Predtým sa im to podarilo v ročníkoch 1996/1997 a 2000/2001. V druhom prípade získali aj Stanleyho pohár. V tejto sezóne vstúpia do play off v domácom prostredí proti St. Louis. Prvé stretnutie je na programe v pondelok (17. 4.).

Záverečný zápas proti Los Angeles rozhodli v druhej tretine, keď  v priebehu siedmich minút otočili stav na 4:1, dvakrát sa presadil Tyson Jost, ktorý strelil aj víťazný gól. Ďalšie zásahy pridali Pierre-Edouard Bellemare, Joonas Donskoi a v závere druhej časti hry stanovil skóre duelu Andre Burakovsky.

V ďalšom zápase Západnej divízie St. Louis zdolalo Minnesotu 7:3. Už skôr bolo jasné, že Blues skončia na poslednej postupovej štvrtej priečke, Wild vstúpia do vyraďovačky z tretieho miesta a čaká ich Vegas, séria odštartuje v nedeľu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport