Na hlavný obsah

Neďaleko miesta konania samitu G7 v Británii nahlásili podozrivý balík

Polícia budovu evakuovala.

Neďaleko miesta konania samitu G7 v Británii nahlásili podozrivý balík
Policajti hliadkujú pred bezpečnostnou bránou na zámku Tregenna v St. Ives pred samitom G7, siedmich najvyspelejších krajín sveta v Carbis Bay v britskom Cornwalle 9. júna 2021. Foto: TASR/AP

Britská polícia vo štvrtok (10. 6.) skoro ráno evakuovala hotel neďaleko miesta konania samitu skupiny vyspelých ekonomík G7 pre hlásenie o podozrivom balíku.

Následne sa ukázalo, že išlo o poplašnú správu, píše agentúra Reuters s odvolaním sa na bezpečnostné zložky.

Z hotela v meste Falmouth a priľahlých budov bola okolo tretej ráno miestneho času (4.00 h SELČ) evakuovaná zhruba stovka ľudí.

Mesto slúži ako medzinárodné tlačové centrum pre novinárov, ktorí prišli informovať o samite. Ten sa koná od piatka v prímorskom letovisku Carbis Bay, vzdialenom zhruba 40 kilometrov od Falmouthu.

„Veríme, že išlo o hoax, spustili sme vyšetrovanie,“ uviedla polícia z Cornwallu a Devonu k nálezu podozrivého balíka vo vonkajších priestoroch hotela.

Polícia a oceľové ploty

Bezpečnostné opatrenia na samite, prvom osobnom stretnutí lídrov skupiny G7 za takmer dva roky, sú veľmi prísne, podotýka Reuters.

Príjazdové cesty i chodníky vedúce k rezortu uzavrela polícia, oblasť obiehala dočasnými oceľovými plotmi.

Carbis-Bay-summit-G7-Cornwalle
Pohľad na Carbis Bay Hotel v zálive Carbis Bay v St. Ives v britskom Cornwalle, pred samitom G7, siedmich najvyspelejších krajín sveta 9. júna 2021.Foto: TASR/AP
Foto: TASR/AP

Do Carbis Bay v stredu (9. 6.) večer prišiel aj americký prezident Joe Biden, ktorý sa tu stretne s lídrami Talianska, Francúzska, Nemecka, Japonska, Británie a Kanady.

K trojdňovému samitu prizvali aj Austráliu, Indiu a Južnú Kóreu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet