Na hlavný obsah

Sú najhoršie za mnoho rokov, hovorí Putin o vzťahoch Ruska a USA

Bidena označil za kariérneho politika.

Sú najhoršie za mnoho rokov, hovorí Putin o vzťahoch Ruska a USA
Na snímke zľava ruský prezident Vladimir Putin a americký prezident Joe Biden. Foto: TASR/AP/koláž RTVS

Vzťahy medzi Spojenými štátmi a Ruskom sú v súčasnosti najhoršie za mnoho rokov. V rozhovore s americkou televíznou stanicou NBC News to podľa agentúry Reuters povedal ruský prezident Vladimir Putin, ktorý sa budúci týždeň stretne s americkým prezidentom Joem Bidenom vo Švajčiarsku.

Bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa označil Putin za mimoriadneho a talentovaného jedinca. Uviedol tiež, že Biden sa od Trumpa radikálne líši, pretože je kariérnym politikom. „V politike strávil prakticky celý svoj dospelý život,“ upozornil. „Je to iný typ človeka,“ dodal.

Biden tento týždeň uviedol, že Spojené štáty neusilujú o konflikt s Ruskom. „Chceme stabilné a predvídateľné vzťahy,“ povedal. Dodal však, že USA budú razantne reagovať v prípadoch zapojenia ruskej vlády do „škodlivých aktivít“.

Rusko-americké vzťahy sú v poslednom čase mimoriadne napäté pre množstvo nezhôd. USA nedávno uvalili na Rusko sankcie a krajiny si navzájom vyhostili niekoľko diplomatov. Moskva tiež zaradila USA spolu s Českom na zoznam „nie priateľských“ krajín.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet