Na hlavný obsah

Pri vykoľajení vlaku na severe Montany zomreli najmenej traja ľudia

Príčiny nehody zatiaľ nie sú jasné.

Pri vykoľajení vlaku na severe Montany zomreli najmenej traja ľudia
Ľudia pomáhajú pri vykoľajení vlaku v americkom štáte Montana. Foto: SITA/AP

Najmenej traja ľudia zomreli pri vykoľajení vlaku spoločnosti Amtrak na severe amerického štátu Montana. Informovali o tom v nedeľu (26. 9.) médiá s odvolaním sa na americké úrady a firmu Amtrak.

Podľa záchranárov, ktorých cituje denník The New York Times, sa zranilo najmenej 50 ľudí. Príčiny nehody zatiaľ nie sú jasné.

Vlak, ktorý smeroval zo Chicaga do Seattlu, sa vykoľajil v sobotu (25. 9.) okolo štvrtej popoludní miestneho času (okolo polnoci zo soboty na nedeľu SELČ) blízko mestečka Joplin. Hovorca spoločnosti Amtrak podľa agentúry AP uviedol, že vo vlaku bolo zhruba 141 cestujúcich a 16 členov posádky. Dodal, že vlak sa skladal z dvoch rušňov a desiatich vagónov.

Podľa záchranárov sa zo súpravy podarilo vyslobodiť všetky preživšie osoby. Amtrak uviedol, že spolupracuje s miestnymi úradmi na preprave zranených a bezpečnej evakuácii ostatných cestujúcich. „Hlboko nás zarmútilo, že miestne úrady teraz potvrdzujú, že traja ľudia v dôsledku tejto nehody prišli o život,“ uviedol hovorca Amtraku.

Národný úrad pre bezpečnosť v doprave (NTSB) oznámil, že vyšle 14-členný tím, aby nehodu vyšetril.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet