Na hlavný obsah

Gang z Haiti, ktorý uniesol misionárov, žiada miliónové výkupné

Pri pátraní pomáha aj FBI.

Gang z Haity, ktorý uniesol 16 amerických a jedného kanadského misionára, žiada výkupné jeden milión dolárov za každú osobu. Pri pátraní po unesených pomáhajú haitským úradom aj agenti FBI.

Misionári z kresťanskej organizácie so sídlom v Ohiu zmizli po návšteve sirotinca na východe Haiti, keď sa autobusom presúvali na letisko v hlavnom meste. Medzi unesenými je aj päť detí, pričom jedno má iba osem mesiacov.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Gang, ktorý misionárov uniesol, čelí obvineniam z aprílového únosu viacerých kňazov a mníšok. Tým sa po niekoľkých týždňoch podarilo dostať na slobodu.

Americká vláda už v lete varovala svojich občanov, aby na ostrov necestovali. Pri hľadaní misionárov pomáhajú haitským úradom aj agenti FBI a ďalší americkí predstavitelia.

„Nemôžem hovoriť o podrobnostiach záchrannej akcie, pretože to nikdy nie je v záujme ľudí, ktorí sú zadržiavaní a chceme ich dostať bezpečne domov,“ uviedla hovorkyňa Bieleho domu Jen Psakyová.

Na správu, že haitskí gang požaduje výkupné milión dolárov na osobu, Biely dom zareagoval vyhlásením, že americká politika nevyjednávať s únoscami zostáva v platnosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet