Na hlavný obsah

Taraba podľa polície vystavil dcéru prezidentky online šikane

Hlava štátu to označila za politické dno

Taraba podľa polície vystavil dcéru prezidentky online šikane
Na kombosnímke poslanec NR SR Tomáš Taraba a prezidentka SR Zuzana Čaputova. Foto: TASR

„Útok na politika alebo političku cez jeho deti je politické dno,“ vyhlásila v utorok (19. 10.) na facebooku prezidentka SR Zuzana Čaputová v reakcii na status poslanca NR SR Tomáša Tarabu (nezaradený).

Poslanec v utorok pridal na sociálnu sieť status s fotografiou Emmy Čaputovej, 17-ročnej dcéry hlavy štátu, ktorá v nedeľu (17. 10.) vystúpila na módnej prehliadke Fashion Live.

„Po včerajšom dni vieme, že máme na Slovensku novú top modelku,“ napísal Taraba. Podľa prezidentky by sa o osobu jej dcéry nikdy nezaujímal, keby to nesúviselo s jej funkciou.

„Ľudskej zlobe a hlúposti musím v živote čeliť, ale moje deti z toho vynechajte!“ zareagovala Čaputová.

Status Tarabu medzičasom komentovala na facebooku aj polícia. Označila ho za šikanu v online priestore. Podľa polície „boli prekročené akékoľvek hranice“.

„Osoba, ktorá by mala byť vysokou autoritou, sa rozhodla podhodiť na verejný lynč mladistvé dievča, ktoré nemá ani 18 rokov. Je úplne jedno, o koho dcéru ide. Je to bezbrehý útok na dieťa len kvôli jeho vzhľadu. Je to exemplárny prípad šikanovania cez internet,“ uviedli policajti.

Podľa nich ide o „exemplárny prípad šikanovania cez internet“ či „stredovek“ a niečo, proti čomu Policajný zbor roky bojuje.

Taraba reagoval, že médiá vložili do príbehu „absurdnú virtuálnu realitu“. Považuje to za šikanu voči svojej osobe. „Nenapísal som nič iné ako jednu vetu. Keby niekto napísal alebo povedal na môjho syna, že je talentovaný hokejista, tak určite to nepovažujem za šikanu, ale poviem, že má pravdu.“

K slovám prezidentky, že to považuje za politické dno, povedal, že im nerozumie. „Vonkoncom nevidím absolútny zmysel, aby som komentoval naratívy, ktoré do toho ktokoľvek iný dal,“ doplnil Taraba.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko