Na hlavný obsah

Ivona Fialková dosiahla najlepší výsledok v sezóne

Stíhacie preteky vyhrala švédska biatlonistka Elvira Öbergová.

Ivona Fialková dosiahla najlepší výsledok v sezóne
Na archívnej snímke slovenská reprezentantka v biatlone Ivona Fialková. Foto: TASR

Švédska biatlonistka Elvira Öbergová triumfovala v sobotňajších (18. 12.) stíhacích pretekoch Svetového pohára. Vo francúzskom stredisku Le Grand-Bornand neďaleko Annecy dosiahla prvé individuálne víťazstvo v kariére časom 29:27,0 min.

Švédsku radosť podčiarkla tretím miestom jej sestra Hanna (+11,6 s). Druhá finišovala domáca Julia Simonová (+4,2 s). Jediná Slovenka na štarte Ivona Fialková obsadila s jednou chybou 16. miesto (+1:45,0 min) a prvýkrát v sezóne bodovala.

Öbergová potvrdila skvelú bežeckú formu

Mladšia zo sestier Öbergových odštartovala z tretieho miesta so šestnásťsekundovou stratou na víťazku šprintu Marte Olsbuovú Röiselandovú.

Po úvodnej ležke stratila jednu pozíciu, keď spomedzi hlavných favoritiek minula jeden terč, no udržala sa vo vedúcej skupine. Olsbuovú Röiselandovú mala po prvej položke náskok 28 s, no na druhej spravila jednu chybu a okrem E. Öbergovej sa na ňu dotiahli aj jej sestra Hanna a štvrtá zo šprintu Lisa Theresa Hauserová.

Mladá Švédka potvrdzovala výbornú bežeckú formu v sezóne, po prvej stojke mala náskok 11 sekúnd, pri poslednej streľbe síce opäť minula jeden terč, no aj jej súperky a išla do záverečného kola s tesným náskokom 3,6 s pred Simonovou. V závere si prvú priečku postrážila.

Ivona Fialková odštartovala zo 44. miesta s mankom 1:29,6 minúty na Olsbuovú Röiselandovú. Po prvej čistej streľbe sa posunula na 33. miesto, na druhej ležke raz chybovala a klesla o šesť miest, no obe stojky zvládla výborne, prepracovala sa až na 16. priečku a prvýkrát v sezóne bodovala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport