Na hlavný obsah

Mimoriadna situácia v ruskej bani. Evakuovali viac ako 120 baníkov

Prvotné informácie hovorili o požiari v šachte.

Mimoriadna situácia v ruskej bani. Evakuovali viac ako 120 baníkov
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V ruskej Kemerovskej oblasti na Sibíri došlo v nedeľu (19. 12.) k mimoriadnej situácii v ďalšej uhoľnej bani. Z podzemia museli urýchlene evakuovať všetkých baníkov. Kým podľa agentúry Interfax sa na povrch dostalo všetkých 128 pracovníkov bane, podľa agentúry TASS a Ria Novosti je vonku 120 ľudí a osem zostáva v podzemí. Čo presne sa v bani stalo, je zatiaľ nejasné.

Prvotné informácie hovorili o požiari v šachte, agentúra Interfax zatiaľ túto možnosť stále spomína. TASS však s odvolaním sa na oznámenie záchranných služieb uvádza, že o požiar zrejme nejde. Zdroj v záchranných službách tejto agentúre povedal, že podľa všetkého sa automaticky spustili senzory na detekciu teploty a oxidu uhoľnatého.

„Na povrch bolo vyvedených 128 baníkov – to sú všetci, ktorí boli v bani,“ povedal nemenovaný zdroj agentúre Interfax. Podľa predbežných informácií nikto z baníkov nepotreboval lekársku pomoc.

TASS a Ria Novosti však stále informujú, že pokračuje evakuácia ôsmich ľudí. Na mieste zasahujú banskí záchranári. Niektoré prvotné informácie hovorili o tom, že v bani bolo až 139 baníkov.

Udalosť je hlásená z Rubanovej šachty v meste Leninsk – Kuzneck na Sibíry.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet