Na hlavný obsah

Na Slovensko doputovalo Betlehemské svetlo

Dostane sa do všetkých okresných miest.

Na Slovensko doputovalo Betlehemské svetlo
Na snímke vľavo prezidentka SR Zuzana Čaputová a vpravo náčelník Slovenského skautingu Ján Mitrík počas preberania Betlehemského svetla na nádvorí Prezidentského paláca. Foto: TASR

Betlehemské svetlo je už na Slovensku. Symbolizuje pokoj a nádej. Každý rok putuje zo Svätej zeme do viacerých štátov. V Bratislave si plameň betlehemského svetla prevzala prezidentka Zuzana Čaputová.

Betlehemské svetlo sa odpaľuje z plamienka horiaceho v Bazilike Narodenia Pána v Betleheme. Odtiaľ putuje do Rakúska a následne cestuje po celej Európe. V rámci Slovenska sa plamienok dostane do všetkých okresných miest.

„Je to tradične symbol pokoja a mieru a myslím si, že to sú presne tie hodnoty, ktoré si potrebujeme v tomto náročnom období uvedomiť a sprítomniť počas vianočných sviatkov,“ uviedla prezidentka Čaputová.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Kam sa plamienok vďaka skautom dostane, ovplyvňujú pandemické opatrenia. Nepríde napríklad do nemocníc či domovov sociálnej starostlivosti.

Betlehemské svetlo presunuli skauti uplynulý víkend na sever Slovenska až k poľským hraniciam, odtiaľ poputuje ďalej, napríklad až do Mexika.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko