Na hlavný obsah

Piati agresívni ľudia vtrhli na covidové oddelenie, polícia ich už obvinila

Incident sa odohral v novembri vo Svidníku.

Piati agresívni ľudia vtrhli na covidové oddelenie, polícia ich už obvinila
Zdravotníci sa starajú o pacienta s ochorením COVID-19. Foto: TASR

Prešovská polícia obvinila z trestného činu násilia proti skupine obyvateľov piatich ľudí. Tí ešte koncom novembra zaútočili na zdravotníkov vo svidníckej nemocnici. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Počas incidentu viaceré osoby vtrhli na covidové oddelenie. „Ich agresívne a vulgárne správanie vyvolávalo obavy zdravotníkov a personálu. Pred agresormi sa uzamkli v jednej z izieb. Agresívne osoby búchali a kopali do dverí izby a snažili sa do nej dostať. Personálu vulgárne nadávali a vyhrážali sa zabitím,“ informuje polícia.

Skupinka útočníkov neskôr z miesta odišla preč. Polícia sa začala prípadom okamžite zaoberať. Vyšetrovanie tohto incidentu, ako aj získané dôkazy umožnili poverenému príslušníkovi obvodného oddelenia Policajného zboru vo Svidníku vzniesť obvinenie voči piatim osobám.

Obvinené sú z trestného činu násilia proti skupine obyvateľov spáchaný v súbehu s trestným činom výtržníctva. „Obvinenými sú 15-ročné dievča z obce Havaj, 20-ročná žena zo Stropkova a traja muži vo veku 32, 21 a 18 rokov, pochádzajúci z obce Havaj,“ uviedla polícia.

Ak sa obvineným osobám vina preukáže, hrozí im trest odňatia slobody na 6 mesiacov až na tri roky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko