Na hlavný obsah

Slovenskí florbalisti si na MS semifinále nezahrajú. Zastavil ich obhajca titulu

S favorizovaným Fínskom dokázali držať krok.

Slovenskí florbalisti si na MS semifinále nezahrajú. Zastavil ich obhajca titulu
Slovenskí florbalisti sa tešia z gólu. Foto: ČTK/imago sportfotodienst

Slovenskí florbaloví reprezentanti v stredajšom (8. 12.) dueli prehrali vo štvrťfinále MS v Helsinkách s obhajcami titulu Fínmi 1:5. Na šampionáte tak budú bojovať o konečné 5.-8. miesto, najbližšie sa v piatok o 9.00 SEČ stretnú s Lotyšskom.

Slováci, ktorí opäť nastúpili bez zraneného Michala Dudoviča a aj bez ďalšej opory Filipa Čonku-Skybu, odolávali fínskemu tlaku až do 17. minúty.

Po góle Villeho Lastikku sa domáci rozbehli a po dvoch tretinách viedli 4:1. Jediný gól SR strelil v polovici stretnutia v presilovke Lukáš Ujhelyi.

Zverenci trénera Radomíra Mrázka zodpovednou defenzívou neumožnili úradujúcim majstrom sveta vybudovať si vyšší náskok, až v samom závere spečatil výsledok na 5:1 Sami Johansson. Fíni potvrdili úlohu jasného favorita a v semifinále narazia na Česko.

Slováci utrpeli na šampionáte prvú prehru, predtým si v základnej skupine hladko poradili s USA 15:1, Poľskom 8:4 i Thajskom 15:2 a v play off o štvrťfinále zdolali Nemecko 7:3.

Po predchádzajúcich troch neúspešných pokusoch sa tak prebojovali medzi najlepšiu osmičku. Vo fínskej metropole majú šancu dosiahnuť svoje najlepšie umiestenie na MS, ich maximom je zatiaľ ôsma priečka z Zürichu 2012, keď sa ešte hral šampionát v starom formáte bez výkonnostne rozdielnych skupín.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport