Na hlavný obsah

Firmy doteraz nedostali peniaze za testovanie neočkovaných zamestnancov

Rezort hospodárstva termín vyplácania posunul.

Firmy od štátu doteraz nedostali peniaze za testovanie neočkovaných zamestnancov. Štát im to prikázal na prelome novembra a decembra 2021. Zároveň sľúbil, že prvé peniaze pošle počas januára. Ministerstvo hospodárstva termín vyplácania posunulo, pripravuje internetový formulár.

Pravidelné testovanie neočkovaných zamestnancov jedenkrát do týždňa sa začalo na prelome novembra a decembra. „Žiadosti sa mali predkladať za obdobie 27. 11. až 31. 12. 2021 v mesiaci január 2022 v zmysle podmienok starého manuálu,“ uvádza sa na stránke rezortu hospodárstva.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Všetky testy sme museli zakúpiť, samozrejme, máme aj ďalšie náklady, ktoré sa týkajú administratívy a celého riešenia testovania, takže očakávame, že to bude preplatené tak, ako bolo sľúbené. Nevidíme v tom zatiaľ žiadny problém, okrem toho časového,“ uviedol viceprezident Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR Rastislav Machunka.

Rezort hospodárstva firmy ubezpečuje, že všetky oprávnené náklady spojené s testovaním zamestnancov im preplatí. Termín sa však posunie na február.

„Bude to v krátkej dobe pripravené. IT formulár. Tak aby sa to dalo rýchlo sprocesovať. Očakávame státisíce žiadostí, a preto musíme byť na to dobre pripravení,“ povedal minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

Za každý test vykonaný v roku 2021 firmy dostanú 6 eur. V tomto roku sa sadzba znížila na 5 eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko