Na hlavný obsah

Nemocnice sa pripravujú na omikron, zabezpečujú lôžka a dostatok personálu

V Nitre rozdelili pracovníkov do troch skupín.

Slovenské nemocnice sa pripravujú na nápor pacientov v dôsledku omikronovej vlny. Dopĺňajú lôžka s centrálnym rozvodom kyslíka a zabezpečujú dostatok zdravotníckeho personálu.

Vo Fakultnej nemocnici v Nitre zdravotníkov rozdelili do troch skupín, aby v prípade veľkého výpadku zamestnancov chod nemocnice zachovali.

Hoci vo Fakultnej nemocnici v Nitre aktuálne klesá počet covidových pacientov, lekári na väčší oddych zatiaľ čas nemali. Dobiehajú zameškané v rámci bielej medicíny a očakávajú, čo prinesie vlna omikronu.

„Lepšie nie sme pripravení. Možno po technickej stránke, možno vo vedomostiach, čo sa týka liečby omikronu, ale po tej personálnej stránke sú nemocnice každou vlnou pripravené horšie,“ povedal predseda Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Vedenie nitrianskej nemocnice schválilo vnútorné opatrenia, zamedzujúce hromadné šírenie omikronu medzi zamestnancami.

„Čo znamená rozdelenie postupov a tímov na tretiny, aby v prípade veľkého výpadku zamestnancov nebol ohrozený chod nemocnice. Disponujeme predzásobenou kuchyňou potravinami, sme predzásobení aj čo sa týka špeciálneho zdravotníckeho materiálu,“ uviedla hovorkyňa Fakultnej nemocnice v Nitre Tatiana Kubinec.

Podobný plán majú aj v žilinskej nemocnici. S niektorými opatreniami majú skúsenosti z druhej vlny pandémie.

V nemocniciach je aktuálne menej ako 1 500 pacientov, takmer 82 percent z nich nie je zaočkovaných.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko