Na hlavný obsah

Rusko ohlásilo na sobotu ďalšie vojenské cvičenie

Cieľom je previerka bojovej pohotovosti.

Rusko ohlásilo na sobotu ďalšie vojenské cvičenie
Na ilustračnej snímke bojové jednotky počas rusko-bieloruského vojenského cvičenia. Foto: TASR

Ruské ministerstvo obrany v piatok (18. 2.) oznámilo, že sa v sobotu 19. februára pod velením prezidenta Vladimira Putina ako vrchného veliteľa uskutoční cvičenie strategických síl. Jeho súčasťou majú byť tiež štarty rakiet a striel s plochou dráhou letu, uviedla agentúra TASS.

Cvičenie sa odohrá na pozadí terajšej krízy medzi Ruskom a Západom pre krízu na Ukrajine. Západní štátnici pre vysoký počet ruských vojakov pri ukrajinských hraniciach varujú pred možnou ruskou inváziou do susednej krajiny v najbližších dňoch. Moskva to odmieta a uvádza, že niektoré svoje jednotky už začala od hranice sťahovať.

Ministerstvo zdôraznilo, že cvičenie bolo naplánované už skôr. Cieľom je previerka bojovej pohotovosti vojenských veliteľských a kontrolných orgánov, bojových posádok odpaľovacích zariadení, plavidiel a strategických bombardérov pri plnení stanovených úloh, ako aj spoľahlivosti zbraní strategických jadrových i nejadrových síl.

Do cvičenia sa zapoja tiež sily vojenského letectva, južného vojenského okruhu, raketových vojsk strategického určenia, severnej a čiernomorskej flotily vojenského námorníctva, dodal TASS.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet