Na hlavný obsah

Oslavy víťazstva v Belgicku a Holandsku prepukli v nepokoje

Polícia zadržala desiatky ľudí.

Oslavy víťazstva v Belgicku a Holandsku prepukli v nepokoje
Policajné autá jazdia na hlavnej ulici po výtržnostiach marockých futbalových fanúšikov. Foto: TASR/AP

Vo viacerých belgických a holandských mestách vypukli nepokoje po nedeľnej (27. 11.) výhre Maroka nad Belgickom na majstrovstvách sveta vo futbale. V Bruseli polícia nasadila na rozohnanie davu vodné delá a slzotvorný plyn. V metropole zadržala zhruba desiatku ľudí a ďalších osem v meste Antverpy na severe krajiny. Informovala o tom agentúra AP.

V Bruseli desiatky výtržníkov prevracali a zapaľovali autá a elektrické skútre, ľudia tiež hádzali na autá tehly. Polícia zasiahla po tom, ako jeden človek utrpel zranenia v tvári, uviedla jej hovorkyňa.

Bruselský primátor Philippe Close vyzval, aby sa ľudia držali bokom centra a zdôraznil, že úrady robia všetko pre to, aby v uliciach udržali poriadok. Na príkaz polície prerušili prevádzku metra a električiek.

K výtržnostiam došlo tiež v mestách Antverpy a Liege. „Je smutné pozorovať, ako niekoľko jedincov zneužíva situáciu na to, aby začali vystrájať,“ povedala ministerka vnútra Annelies Verlindenová.

V susednom Holandsku polícia informovala o násilnostiach v Rotterdame, kde sa ťažkoodenci snažili rozohnať skupinu 500 futbalových fanúšikov, ktorí hádzali na mužov zákona pyrotechniku a sklo. Médiá ďalej spomenuli nepokoje v Amsterdame a v Haagu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet