Na hlavný obsah

Pri požiari vo fabrike v centrálnej Číne prišlo o život 38 ľudí

Majiteľa fabriky polícia zatkla.

Pri požiari vo fabrike v centrálnej Číne prišlo o život 38 ľudí
Pri požiari vo fabrike v centrálnej Číne prišlo o život 38 ľudí. Ďalší dvaja ľudia utrpeli zranenia. Foto: twitter/ FRANCE 24

Pri požiari vo fabrike v centrálnej Číne prišlo o život 38 ľudí. Ďalší dvaja ľudia utrpeli zranenia. S odvolaním sa na čínske štátne médiá o tom informovala agentúra AP. Príčina požiaru je zatiaľ nejasná.

Požiar v budove spoločnosti, ktorá sa zaoberá chemikáliami a ďalším priemyselným tovarom, v high-tech zóne v meste An-jang v čínskej provincii Che-nan prepukol v pondelok (21. 11.) okolo 16.00 h miestneho času. Na miesto vyslali zhruba 200 záchranárov a 63 hasičských vozidiel. Uhasiť plamene trvalo niekoľko hodín.

Príčina požiaru ani dôvod, prečo si nešťastie vyžiadalo toľko obetí, nie sú zatiaľ jasné. Dvoch ľudí s ľahkými zraneniami podľa čínskej štátnej televízie CCTV previezli do nemocnice. Na mieste sú podľa úradov tiež psychológovia, ktorí pomáhajú rodinám obetí.

K požiarom a priemyselným haváriám v Číne dochádza relatívne často a bývajú spôsobené nedbanlivosťou a nedodržiavaním bezpečnostných predpisov, píše agentúra DPA. V roku 2018 pri požiari továrne v provincii Che-nan prišlo o život 11 ľudí, v októbri 2007 si požiar v nelegálne prevádzkovanej továrni na obuv v provincii Fu-ťien vyžiadal životy najmenej 37 ľudí. Majiteľa fabriky polícia neskôr zatkla.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet