Na hlavný obsah

Havária dronu na ruskej leteckej základni Engels si vyžiadala životy troch vojakov

Kyjev sa k incidentu nevyjadril.

Havária dronu na ruskej leteckej základni Engels si vyžiadala životy troch vojakov
Ilustračná snímka - bezpilotné lietadlo/dron. Foto: TASR/AP

Pád trosiek zostreleného ukrajinského dronu na leteckej základni Engels v ruskej Saratovskej oblasti si vyžiadala životy troch vojakov. Podľa ruských tlačových agentúr to v pondelok (26. 12.) oznámilo ruské ministerstvo obrany.

Podľa ministerstva leteckú techniku nepoškodilo. Ukrajinské a ruské médiá predtým informovali o výbuchoch na leteckej základni Engels. Tá sa nachádza stovky kilometrov od frontovej línie na Ukrajine. Kyjev sa k incidentu nevyjadril.

„V dôsledku pádu trosiek dronu sa smrteľne zranili traja ruskí technickí pracovníci, ktorí sa nachádzali na letisku,“ dodalo ministerstvo. Agentúra TASS tento incident interpretovala tak, že systémy protivzdušnej obrany ruského letectva zabránili ukrajinskému dronu zaútočiť na vojenské letisko.

Podľa agentúry RBK-Ukrajina bolo na základni Engels počuť dva výbuchy. Ruský spravodajský kanál Baza s odvolaním sa na miestnych obyvateľov informoval, že sa ozvali sirény a bolo počuť výbuch.

Obyvateľom nehrozí nebezpečenstvo

„V obytných oblastiach mesta nedošlo k žiadnym mimoriadnym udalostiam,“ ubezpečil na sociálnej sieti Telegram gubernátor Saratovskej oblasti Roman Busargin. „Zariadenia civilnej infraštruktúry neboli poškodené,“ dodal. Podľa jeho slov miestnym obyvateľom nehrozí žiadne nebezpečenstvo.

Základňa neďaleko mesta Saratov, približne 730 kilometrov juhovýchodne od Moskvy, bola podľa Moskvy zasiahnutá útokmi ukrajinských dronov, ktorých cieľom boli dve ruské letecké základne, už 5. decembra.

Údery v tom čase výrazne poškodili povesť Moskvy a vyvolali otázky, prečo jej obranné systémy zlyhali. Ukrajina sa nikdy verejne neprihlásila k zodpovednosti za útoky v Rusku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet