Na hlavný obsah

Hokej-MS20: Slovensko – USA 6:3

Favorit zaostal v druhej tretine.

Hokej-MS20: Slovensko – USA 6:3
Slovensko zdolalo na MS v hokeji do 20 rokov tím USA 6:3 Foto: TASR/AP

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov sa na MS v kanadskom Monctone postarali o veľké prekvapenie. Vo svojom druhom zápase na šampionáte zdolali jedného z favoritov na titul USA 6:3.

Duel v aréne Avenir Centre rozhodla druhá tretina, ktorú Slováci vyhrali 3:0. V tretej tretine poistil triumf Peter Repčík a skóre uzavrel do prázdnej bránky Alex Čiernik.

Výborný vstup Slovákov do zápasu priniesol pre zverencov Ivana Feneša aj prvý gól. V tretej minúte dorazil Libor Nemec puk za brankára USA a po prvý raz na turnaji slovenskí hokejisti viedli. Onedlho však Boucher využil presilovú hru a vyrovnal.

Zlepšená hra Slovákov priniesla ovocie v 32. a v 34. minúte. Najskôr sa presadil Bačo a po ňom so šťastím aj Mešár. Američania tento stav niesli ťažko, pritvrdili hru a po hite Connorsa na Nátneho hrali Slováci päť minút presilovú hru.

Početná výhoda bola rozdelená prestávkou, Gajan v úvode tretej tretiny výborne zasiahol po strele Stramela. Zámorskí hokejisti v tejto fáze zápasu zlepšili pohyb a dôraz, mali aj streleckú prevahu. V defenzíve však museli ísť do rizika a to mal šancu pretaviť do gólu Libor Nemec.

Ďalší nájazd sa však premenil Repčík a priblížil Slovákov k prekvapivému triumfu. Na ňom už nič nezmenil ani gól Bouchera, naopak, do opustenej bránky poslal ešte jeden puk Čiernik.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport