Na hlavný obsah

Strana SaS podporí nový školský zákon z Horeckého dielne

Zapracujú sa do nej všetky stranícke pozmeňujúce návrhy.

Strana SaS podporí nový školský zákon z Horeckého dielne
Na snímke je exminister školstva Branislav Gröhling (SaS) počas tlačovej konferencie strany SaS k novele školského zákonu. Foto: Facebook/TASR.tv

Strana SaS podporí nový školský zákon v prvom čítaní. Informoval o tom v utorok (29. 3.) exminister školstva Branislav Gröhling (SaS). Strana Richarda Sulíka však požaduje, aby sa do druhého čítania zapracovali ich pozmeňujúce návrhy.

V druhom čítaní zákon podporia, ak sa doň zapracujú zmeny, ktoré strana zhrnula do troch bodov. Ide o definíciu segregácie, ktorá v súčasnosti v zákone chýba. Ďalej chcú, aby legislatíva zahŕňala zmeny týkajúce sa podpory duševného zdravia a prevencie. Posledným pozmeňujúcim bodom je zmena systému opakovania ročníkov.

Strana dostala garanciu od povereného ministra školstva Jána Horeckého aj povereného premiéra Eduarda Hegera, že zmeny sa do druhého čítania dostanú v plnom rozsahu.

Bývalý šéf rezortu školstva zároveň vyzval Horeckého, aby si pred prvým čítaním overil, či má zákon podporu ostatných strán, aby zaistil, že prvým čítaním prejde.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko