Na hlavný obsah

Dvaja ľudia prišli o život pri streľbe vo vojenskom výcvikovom stredisku v Japonsku

Jeden ďalší človek utrpel zranenia.

Dvaja ľudia prišli o život pri streľbe vo vojenskom výcvikovom stredisku v Japonsku
Na ilustračnej snímke vojaci. Foto: SITA/Kyodo News via AP

Dvaja ľudia prišli o život a jeden ďalší človek utrpel zranenia pri streľbe vo vojenskom výcvikovom stredisku v japonskej prefektúre Gifu. V stredu (14. 6.) o tom informoval generálny tajomník japonskej vlády Hirokazu Matsuno a agentúry AFP a Reuters.

Incident sa odohral o 09.00 h miestneho času (02.00 h SELČ). Podľa Matsuna bol páchateľom 18-ročný kadet japonskej armády, ktorý postrelil svojich troch kolegov. Tajomník dodal, že podozrivý bol zadržaný, ďalšie informácie však neposkytol. Japonská štátna televízia NHK uviedla, že páchateľ strieľal z automatickej zbrane. Hovorca japonskej armády potvrdil, že počas incidentu bolo vystrelených osem rán.

Agentúra AFP pripomína, že násilná trestná činnosť je v Japonsku pomerne zriedkavým javom. No počas uplynulého roka sa v tejto ázijskej krajine vyskytlo podobných incidentov hneď niekoľko.

V júli 2022 bol spáchaný atentát na japonského expremiéra Šinza Abeho. V apríli 2023 súčasný premiér Fumio Kišida vyviazol bez zranení po tom, čo po ňom istý muž hodil výbušné zariadenie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet