Na hlavný obsah

Obžalovaného Jozefa Brhela museli hospitalizovať. Pojednávanie v kauze Mýtnik odročili

Vypovedať mal vo štvrtok aj Peter Kažimír.

Obžalovaného Jozefa Brhela museli hospitalizovať. Pojednávanie v kauze Mýtnik odročili
Na archívnej snímke obžalovaný Jozef Brhel. Foto: TASR/Ján Krošlák

Výpoveďou svedka, guvernéra Národnej banky Slovenska (NBS) Petra Kažimíra, malo vo štvrtok (22. 6.) na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) pokračovať hlavné pojednávanie v kauze Mýtnik. Senát ho však odročil pre neprítomnosť obžalovaného podnikateľa Jozefa Brhela, ktorého v stredu (21. 6.) náhle hospitalizovali.

„Všetci pevne veríme, že sa z toho dostane a čoskoro bude doma,“ reagoval pred začiatkom procesu Jozef Brhel mladší. Nechcel bližšie konkretizovať, čo presne sa stalo. Ako dodal, pod zdravie jeho otca aj ostatných obžalovaných sa podpísala nezákonná väzba.

Obhajca Michal Mandzák v tejto súvislosti požiadal senát ŠTS o odročenie procesu, ktorý mu vyhovel. Pojednávanie prerušil do piatku (23. 6.). Ak sa obžalovaný opäť nedostaví, obhajoba musí predložiť relevantné zdravotné potvrdenia.

„Pokiaľ bude môj klient práceneschopný, v nemocničnom zariadení, tak je nemožné, aby tu zajtra bol. Nie som lekár, neviem sa vyjadriť, ale myslím si, že zajtra sa bude odročovať,“ avizoval Mandzák.

„Prišiel som vypovedať, nemohol som vypovedať,“ reagoval pri odchode exminister financií a guvernér NBS. Ďalší termín jeho výpovede súd stanovil na 21. júla.

O pojednávaní informoval aj redaktor RTVS Marek Pivoluska:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko