Na hlavný obsah

Tenistka Hrunčáková sa prebojovala už do semifinále turnaja v Holandsku

Vo štvrťfinále zdolala Američanku Kruegerovú v dvoch setoch.

Tenistka Hrunčáková sa prebojovala už do semifinále turnaja v Holandsku
Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková sa prebojovala do semifinále dvojhry na turnaji WTA v holandskom Hertogenboschi. V piatkovom (16. 6.) štvrťfinále vyradila Američanku Ashlyn Kruegerovú v dvoch setoch 6:4, 6:4.

V boji o finále sa stretne s najvyššie nasadenou Veronikou Kudermetovovou z Ruska, ktorá vyradila Švajčiarku Celine Naefovú 6:3, 6:2.

V prvom sete si udržali obe hráčky svoje podanie až do deviateho gemu. Hrunčáková zahrala pri svojom tri čisté hry. Po tretej brejkla súperku a následne premenila opäť pri svojom servise druhý setbal.

V druhom sete prišiel brejk už v tretej hre a opäť sa oň postarala Hrunčáková, ktorá sa ujala vedenia 2:1 a následne aj 3:1. Kruegerová kontrovala čistou hrou, ale súperku v ďalšom priebehu nedokázala brejknúť. A tak sa z postupu do semifinále tešila slovenská tenistka, ktorá premenila hneď prvý mečbal. Duel trval hodinu a 18 minút.

Hrunčáková sa spolu s krajankou Terezou Mihalíkovou predstaví v Hertogenboschi aj v semifinále štvorhry, ktoré bolo na programe v piatok po 18.00 h. Slovenky v ňom čakalo gruzínsko-bieloruské duo Oksana Kalašnikovová, Alexandra Sasnovičová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport