Na hlavný obsah

Turecký prezident Erdogan vyjadril Putinovi podporu

Putin hovoril aj s lídrami Kazachstanu, Uzbekistanu a Bieloruska.

Turecký prezident Erdogan vyjadril Putinovi podporu
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Foto: SITA/AP Photo/Ali Unal

Turecký líder Recep Tayyip Erdogan vyjadril plnú podporu ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Stalo sa tak v telefonickom rozhovore, v ktorom Putin Erdogana informoval o prebiehajúcej vzbure žoldnierskej Vagnerovej skupiny.

Ako uviedla agentúra AFP, Kremeľ vo svojom vyhlásení o telefonáte konštatoval, že „ruský prezident poskytol informácie o situácii v krajine v súvislosti s pokusom o ozbrojené povstanie. Prezident Tureckej republiky vyjadril plnú podporu krokom ruského vedenia.“

Tlačová služba Kremľa vo svojom komuniké doplnila, že telefonát sa konal z iniciatívy tureckej strany. Okrem toho Putin v sobotu (24. 6.) telefonicky hovoril aj s lídrami Kazachstanu, Uzbekistanu a Bieloruska.

Ako vyhlásil hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, „prezident informoval svojich partnerov o situácii.“ Peskov pritom podľa britskej stanice BBC nešpecifikoval, o akej situácii Putin vlastne hovoril.

„Kasym-Žomart Tokajev poznamenal, že prebiehajúce udalosti sú vnútornou záležitosťou Ruska,“ uviedla tlačová služba kazašského prezidenta vo vyhlásení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet