Na hlavný obsah

V českej nemocnici zaútočil muž mačetou na zdravotníkov

Zranil pritom štyri osoby.

Muž ozbrojený mačetou zaútočil na personál psychiatrického oddelenia nemocnice v Českých Budějoviciach. Zranil pritom štyroch zdravotníkov. Útočníka znehybnil personál a teraz je už v rukách policajtov. Informuje o tom Polícia ČR na Twitteri.

Policajti ďalej informovali, že pri útoku neutrpel zranenia žiadny z pacientov. Agentúra ČTK informuje, že útočník bol návštevníkom oddelenia. Na mieste zasahovali tri posádky záchranárov, priblížila hovorkyňa Zdravotníckej záchrannej služby Jihočeského kraja Zuzana Fajtlová.

https://twitter.com/PolicieCZ/status/1669727690742542336

Nemocnica na svojom webe uviedla, že útočník spôsobil personálu rezné zranenia. „Podľa prvotných informácií sú mimo ohrozenia života. Nikto z pacientov sa nezranil. Útočníka znehybnil personál a bezpečnostná služba nemocnice a následne ho zadržala Polícia ČR,“ informovala nemocnica.

„Dôrazne odsudzujem dnešný neospravedlniteľný a brutálny útok na zamestnancov nemocnice,“ uviedol riaditeľ nemocnice Michal Šnorek. Ocenil obetavosť a pohotovú reakciu zamestnancov, ktorý zabránili útočníkovi v pokračovaní útoku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet