Na hlavný obsah

Dvorský si podmanil St. Louis Blues, na rozvojový kemp si neprišiel len po šiltovku a tričko

Blysol sa aj počas posledného dňa rozvojového kempu.

Dvorský si podmanil St. Louis Blues, na rozvojový kemp si neprišiel len po šiltovku a tričko
Slovenský hokejista Dalibor Dvorský (uprostred) pózuje v drese St. Louis Blues počas vstupného draftu do NHL 2023. Foto: TASR/AP

V americkom Nashville si na tohtoročnom drafte vybralo St. Louis Blues ako svoju prvú voľbu Dalibora Dvorského. Meno 18-ročného Slováka zaznelo ako desiate v poradí.

Hneď po drafte sa Dvorský spolu s ďalšími prospektami Blues prvýkrát predviedol pred domácimi fanúšikmi na rozvojovom kempe klubu.

Podľa reakcii miestnych fanúšikov, novinárov a odborníkov nesklamal. Práve naopak, priam až očaril a svoju pozíciu si zdatne obhájil.

Svoj talent previedol nielen na tréningoch, ale aj počas zápasov, ktoré odohrali nádeje bluesmanov proti sebe.

„Dalibor Dvorský so značným náskokom,“ odpovedal na otázku, kto bol najpôsobivejší na kempe, novinár regionálnych novín The St. Louis Post-Dispatch Matthew DeFranks.

To však nebola jediná chvála, ktorú na sociálnej sieti venoval práve Dvorskému.

„Na Dvorskom sa mi dnes poobede páčilo dosť vecí. Bol viditeľný vo všetkých troch pásmach, ukázal zručnosti v stiesnených priestoroch, ochotu bojovať a krásnou strelou skóroval,“ vyzdvihol prednosti Dvorského DeFranks, ktorý svoje tvrdenia podložil aj viacerými videami. Zvolenský rodák hral v bielom drese s číslom 54.

Spomínaný novinár taktiež poukázal na to, že desiatka tohtoročnej edície draftu sa bez problémov dohovorí po anglicky, švédsky, slovensky a česky.

Fanúšikovia Blues sa majú na čo tešiť

Povzbudivé slová smerované na adresu Dvorského uverejnil aj ďalší hokejový odborník, Andy Strickland. „Dalibor Dvorský sa počas druhého dňa ukázal v plnej paráde. Nesklamal, je to supertalent. Fanúšikovia Blues majú všetky dôvody na to, aby sa tešili z jeho budúcnosti v NHL.“

Svoju dominanciu Dvorský potvrdil aj v poslednom zápase kempu. Jeden gól strelil po akcii, ktorú sám vypracoval, úspešne premenil aj samostatný nájazd. Celkovo si v troch dueloch pripísal štyri presné zásahy. Jeho tím Tkachuk sa napokon tešil zo zisku Plager Cupu.

O tom, že Dvorský je skutočným nositeľom víťaznej mentality a chce naplno predviesť svoje zručnosti svedčí aj jeho vyjadrenie, ktoré citoval Jeremy Rutherford z TheAthletic. „Som tu, aby som urobil dojem a ukázal sa pred ľuďmi, ktorí mi veria. Neprišiel som tu len pre šiltovku a tričko,“ nechal sa počuť.

Výkony mladíka neušli ani najvernejším fanúšikom Blues. Tí sa s ním nadšenie fotia, zbierajú autogramy a najradšej by s ním už podpísali prvý kontrakt.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport