Na hlavný obsah

J. Bíreš o kauze stretnutia so Š. Hamranom: Vyjadrenie exministra Šimka ho prekvapilo

Pri kauze Tajomník "nekonal nad rámec zákona".

J. Bíreš o kauze stretnutia so Š. Hamranom: Vyjadrenie exministra Šimka ho prekvapilo
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Jozef Bíreš. Foto: TASR/Jakub Kotian

Poverený minister pôdohospodárstva Jozef Bíreš sa vyjadril ku kauze okolo exministra vnútra Ivana Šimka a policajného prezidenta Štefana Hamrana.

Šimko pre RTVS povedal, že vysokopostaveným úradníkom, ktorý žiadal o stretnutie u Hamrana, bol minister pôdohospodárstva Bíreš. O akú kauzu išlo, vtedy exminister Šimko neprezradil. Bíreša tvrdenie bývalého šéfa rezortu vnútra prekvapilo.

Pozrite si celý rozhovor Jozefa Bíreša v relácii RTVS Ekonomika :24 , rozprával sa s ním Marek Gudiak:

Nekonal som nad rámec zákona, vyjadril sa k Šimkovým vyjadreniam Bíreš. Priblížil, že stretnúť sa s Hamranom chcel ku kauze Tajomník. Pri tejto kauze išlo o zásah Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) na Poľnohospodárskej platobnej agentúre (PPA), počas ktorej došlo k zadržaniu niekoľkých úradníkov. Tých napokon prepustili a nevzniesli žiadne obvinenia.

Bíreš však zdôraznil, že k stretnutiu s policajným prezidentom napokon nedošlo. O policajnom zásahu z povinnosti informoval premiéra Ľudovíta Ódora, ktorý ho požiadal, aby mu komunikoval detaily o ďalšom vývoji, čo aj urobil.

Bíreš tvrdí, že mal za povinnosť informovať aj vtedajšieho ministra vnútra Šimka. Dodal, že sa stretli na hodine otázok, kde mu stručne o zásahu NAKA povedal a následne si uňho vyžiadal audienciu. Šéf agrorezortu zdôraznil, že zásah do policajného vyšetrovania nikdy nebol jeho zámerom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko