Na hlavný obsah

Počet obetí útoku na Ľvov sa zvýšil, úrady informujú o desiatich mŕtvych

Pátranie už ukončili.

Počet obetí útoku na Ľvov sa zvýšil, úrady informujú o desiatich mŕtvych
Pohľad na mesto Ľvov po raketovom útoku. Foto: Twitter/@ZelenskyyUa

Pri štvrtkovom (6. 7.) ruskom raketovom útoku na západoukrajinské mesto Ľvov zahynulo desať ľudí a najmenej 42 ďalších utrpelo zranenia. Vyplýva to z aktualizovaných údajov, ktoré v piatok zverejnili ukrajinské úrady. Informovala o tom televízia CNN.

Starosta Ľvova Andrij Sadovyj ohlásil ukončenie záchranných a pátracích prác, čo potvrdili oblastné úrady. Predtým ministerstvo vnútra hlásilo deväť mŕtvych a 42 ranených.

Ukrajinskí predstavitelia predtým oznámili, že raketový útok zničil viac ako 30 domov, vyše 250 bytov, najmenej desať internátov, dve univerzitné budovy, sirotinec a školu. Poškodil tiež elektrickú rozvodňu.

Organizácia Spojených národov pre vzdelávanie, vedu a kultúru (UNESCO) útok odsúdila s tým, že zasiahol historickú budovu v oblasti chránenej Dohovorom o ochrane svetového kultúrneho a prírodného dedičstva.

Starosta Ľvova Andrij Sadovyj vo štvrtok v príhovore obyvateľom uviedol, že to bol najrozsiahlejší útok na civilnú infraštruktúru tohto mesta od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu. Ľvov, vzdialený od miest bojov, sa stal útočiskom pre státisíce ukrajinských utečencov z oblastí na východe ukrajinského územia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet