Na hlavný obsah

Projekt Zelená domácnostiam pokračuje, výzvu s novými podmienkami vypíšu v júli

Na nový projekt je vyčlenených vyše 140 miliónov eur.

Projekt Zelená domácnostiam pokračuje, výzvu s novými podmienkami vypíšu v júli
Na ilustračnej snímke solárne panely. Foto: TASR/Eduard Fašung

V pokračovaní projektu Zelená domácnostiam budú platiť nové podmienky. Slovenská inovačná a energetická agentúra v júli zverejní výzvu na registráciu zariadení, na ktoré budú môcť domácnosti získať poukážku. Na nový projekt je z európskych zdrojov vyčlenených vyše 140 miliónov eur.

„Nebude to ďalšie kolo a ani príležitosť pre rýchle prsty. Začíname úplne nové obdobie s novými podmienkami, s novým zoznamom zariadení aj zoznamom oprávnených zhotoviteľov. Finančné príspevky s minimom administratívy budú k dispozícii dlhodobo. Domácnosti tak budú mať dostatok času na výber spoľahlivých zhotoviteľov a vhodných zariadení, ktoré im pomôžu znížiť účty za energiu. O poukážky budú môcť žiadať aj domácnosti v Bratislavskom samosprávnom kraji,“ uviedol Stanislav Jurikovič zo Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry.

Dodal, že počas leta pripravia projekt na schválenie, zverejnia podmienky pomoci a zhotoviteľov vyzvú, aby sa registrovali a podpísali nové zmluvy. „Cieľom agentúry je umožniť inštalovanie oprávnených zariadení najneskôr v septembri,“ spresnil.

Pozrite si video:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika