Na hlavný obsah

Šesťdesiatročný muž z Ostravy zomrel v tuniskom letovisku Monastir. Jeho ženu zadržala polícia

Tá úmrtie i nález tela nahlásila.

Šesťdesiatročný muž z Ostravy zomrel v tuniskom letovisku Monastir. Jeho ženu zadržala polícia
Na ilustračnej mestská pevnosť Monastir a veža mešity. Foto: Eye Ubiquitous / Profimedia

Šesťdesiatročný muž z Ostravy zomrel v tuniskom letovisku Monastir, kde bol spolu s rodinou na dovolenke. Tamojšie úrady následne zadržali jeho manželku, ktorá úmrtie i nález tela nahlásila, informoval v piatok (21. 7.) český spravodajský server iDnes.cz.

Telo muža bez známok života našla tento týždeň v hotelovej izbe jeho manželka, ktorú krátko po tom tuniská polícia zadržala. Príbuzná páru pre stanicu CNN Prima News uviedla, že tuniské úrady jej odmietajú uviesť akékoľvek podrobnejšie informácie o situácii jej blízkych.

„Môžeme potvrdiť, že bola v Tunisku zadržaná česká občianka v súvislosti s úmrtím českého občana. Náš zastupiteľský úrad je v kontakte s miestnymi orgánmi. V tejto chvíli však nebudeme uvádzať žiadne podrobnosti,“ uviedol hovorca českého rezortu diplomacie Daniel Drake.

Neter zadržanej ženy tvrdí, že ani rodine sa doposiaľ nepodarilo zistiť žiadne ďalšie podrobnosti o situácii, v ktorej sa ich blízki nachádzajú. „Podrobnejšie informácie nám vôbec nepovedali. Akým spôsobom došlo k zatknutiu, či bola uskutočnená pitva, a tak ďalej,“ uviedla. Dodala, že jej príbuzná by to svojmu manželovi neurobila, cituje iDnes.cz.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet