Na hlavný obsah

Silné búrky potrápia najmä východ Slovenska. Pre okres Bardejov vydal SHMÚ najvyšší stupeň výstrahy

V okrese platí aj výstraha pred prívalovými povodňami.

Silné búrky potrápia najmä východ Slovenska. Pre okres Bardejov vydal SHMÚ najvyšší stupeň výstrahy
Ilustračná snímka. Foto: unsplash.com

V okrese Bardejov platí v sobotu (1. 7.) do 16.00 h najvyšší stupeň výstrahy pred búrkami s krúpami. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

V tomto okrese je zvýšená pravdepodobnosť výskytu búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou zrážok od 50 do 60 milimetrov v priebehu 30 minút. Búrky môže podľa SHMÚ sprevádzať aj nárazový vietor od 90 do 125 kilometrov za hodinu.

Druhý stupeň výstrahy vydali pre okres Svidník. V oboch okresoch platí aj druhý stupeň hydrologickej výstrahy pred prívalovou povodňou.

Pre spomínané dva okresy platí aj výstraha druhého stupňa pred prívalovými povodňami do 18.00 h.

„Vzhľadom na prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín hlavne na malých tokoch s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivitiy. Je predpoklad výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo tokov,“ uvádza SHMÚ.

Vo zvyšných oblastiach Slovenska vydali v sobotu do 20.00 h najnižší stupeň výstrahy pred búrkami. Výnimkou je Bratislavský, Nitriansky a Trnavský kraj, kde výstrahy zrušili.

Výstrahy pred búrkami na 1. júla.
Výstrahy pred búrkami na 1. júla.Foto: SHMÚ

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny