Na hlavný obsah

V Maškovej niekto brutálne napadol ročného psa. Zviera mal udierať do hlavy tupým predmetom

Prípad rieši polícia.

V Maškovej niekto brutálne napadol ročného psa. Zviera mal udierať do hlavy tupým predmetom
Útočník spôsobil psovi početné zranenia. Foto: RTVS

Surové napadnutie, po ktorom si pes v obci Mašková, v okrese Lučenec odnesie trvalé následky. Páchateľ útočil na hlavu zvieraťa. Údajne to nebolo po prvý raz. Prípad vyšetruje polícia.

Obeťou je ročná sučka Tara, kríženec nemeckého ovčiaka. Nateraz neznámy páchateľ ju silno udieral do hlavy, pravdepodobne tupým predmetom. Spôsobil jej početné zranenia.

„Sučka bola vychudnutá, mala devastačné poranenia tvárovej lebky, spojenými so zlomeninami. Sučku držali na reťazi, ktorou sa priväzujú kravy. Nevidela som tam žiaden prístup vody ani krmiva,“ opísala veterinárka Nina Antalová.

Brutálnemu útoku na psa v Maškovej sa v reportáži venoval redaktor RTVS Radovan Kondrlík:

V rodinnom dome, kde k nešťastiu došlo, sa okrem ďalšieho psa, nikto nehlásil. O príčinách útoku sa špekuluje. Jedna z verzií je, že sučka zožrala majiteľovi domu niekoľko sliepok. V Maškovej o nešťastí vedia, no domácim do reči nebolo.

Starostka obce Bronislava Brablecová označila udalosť za nepríjemnú. Podrobnosti o nej však nemá.

Vinníkovi hrozí väzenie

Polícia doteraz obvinenie voči konkrétnej osobe nevzniesla, čaká na závery znaleckého dokazovania.

„Vyšetrovateľ enviropolície začal trestné stíhanie pre trestný čin týrania zvierat. Páchateľovi po dokázaní viny hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Bárdyová.

Taru má prechodne v opatere veterinárna lekárka z Haliče. Potom jej nájdu nový domov. „Je v rekonvalescencii, snažíme sa ju socializovať a rany sa zatiaľ hoja pekne. Bohužiaľ, bude mať ale trvalé následky,“ dodala veterinárka Antalová.

Podľa neoficiálnych informácií údajný páchateľ zaútočil na psa pod vplyvom alkoholu a nešlo o jeho prvý útok proti zvieratám.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny