Na hlavný obsah

VIDEO: Škoda, Cavendish mohol mať rekord, reagoval v cieli prajne Peter Sagan

Cavendish sa mohol osamostatniť na čele historických tabuliek Tour.

VIDEO: Škoda, Cavendish mohol mať rekord, reagoval v cieli prajne Peter Sagan
Peter Sagan praje Cavendishovi rekordný 35. etapový triumf na TdF. Foto: TASR/AP

Víťazom siedmej etapy na Tour de France sa stal Belgičan Jasper Philipsen, ktorý si pripísal už tretí triumf na 110. ročníku. Slovák Peter Sagan sa do záverečného špurtu nezapojil a v cieli ho klasifikovali na 17. priečke.

Po dvoch horských etapách sa o slovo opäť prihlásili špurtéri. Tentokrát si pre nich organizátori pripravili trasu dlhú 169,9 kilometrov s koncom vo francúzskom prístavnom meste Bordeaux. Z triumfu a zároveň aj víťazného hetriku sa napokon tešil Jasper Philipsen.

Peter Sagan sa do bojov o etapové víťazstvo opäť nezapojil, hoci sa v závere držal vpredu. „Bol tam nájazd na viadukt, potom sa išlo cez most a nikomu veľmi nezostali nohy. Tým, že som bojoval o pozíciu, tak to už v závere nevydalo,“ povedal tesne po etape redaktorovi RTVS Samuelovi Brečkovi Sagan.

Druhú priečku obsadil po dramatickom finiši 38-ročný Mark Cavendish. Britskému cyklistovi sa tak nepodarilo pridať rekordný 35. triumf na Starej dáme.

Prípadným víťazstvom by sa jazdec tímu Astana Qazaqstan osamostatnil na čele historických tabuliek Tour pred legendárnym Belgičanom Eddym Merckxom. „Zase vyhral Philipsen? Fíha, Cavendish tu už zvíťazil v roku 2010, takže to tu asi dobre poznal. Škoda, mohol mať rekord, ale ešte budú nejaké šprintérske etapy,“ reagoval na Cavendishovu snahu o tvorbu histórie trojnásobný majster sveta.

Dlhoročný Saganov rival Cavendish sa rovnako ako on po tejto sezóne rozlúči so svetom profesionálnej cestnej cyklistiky. Tohtoročná Tour de France je tak jeho posledná.

Cavendish
Mark Cavendish si svoju poslednú Tour de France užíva.

V sobotu (8. 7.) čaká na pretekárov 200,7 kilometrov dlhá trasa z Libourne do Limoges, ktorá by mala vyhovovať klasikárom i odolnejším špurtétom. „Zajtra je ešte jedna etapa, bude to pokus o reparát. Zajtrajšia etapa bude dlhšia, tak uvidíme, ako bude fúkať a čo bude za deň,“ uzavrel jediný Slovák na tohtoročnej Tour.

Celý rozhovor s Petrom Saganom po siedmej etape na Tour de France:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport