Na hlavný obsah

Volodymyr Zelenskyj sa stretol aj s premiérom a predsedom parlamentu

Rozprávali sa o mnohých témach.

Volodymyr Zelenskyj sa stretol aj s premiérom a predsedom parlamentu
Na snímke zľava ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a predseda Národnej rady SR Boris Kollár. Foto: TASR/Pavol Zachar

Ukrajinský prezident rokoval aj s povereným premiérom Ľudovítom Ódorom. Rozprávali sa o mnohých témach, dominovala však situácia v ofenzíve na Ukrajine.

Hovorili aj o nedávnom nevydarenom povstaní žoldnierov Vagnerovej skupiny a či vníma Ukrajina riziko aj zo strany Bieloruska. „Bavili sme sa aj o jedle, o tom, ako vyzerá vo všeobecnosti nálada na Ukrajine. Prebrali sme teda aj ľudskejšie témy,“ povedal premiér po stretnutí s ukrajinským prezidentom.

Kollár Zelenskému poďakoval

Volodymyra Zelenského na Bratislavskom hrade privítal predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Diskutovali za zatvorenými dverami. „Je to veľmi sympatický, milý a priateľský človek. Poďakovali sme mu za to, že na Ukrajine bojujú aj za Slovensko,“ povedal Boris Kollár po stretnutí.

Ak by sa podobná situácia, ako nastala pred vyše rokom na Ukrajine, stala pravidlom, tak by sa jedného dňa mohol niekto rozhodnúť zobrať napríklad aj územie Slovenska, dodal. Volodymyr Zelenskyj si na ich posledné spoločné stretnutie spred troch rokov s radosťou spomína.

Kollár vyzdvihol potrebu mieru na Ukrajine. „Žiadna krajina nesmie pristúpiť do Severoatlantickej aliancie, pokiaľ v nej nie je mier. Pokiaľ na Ukrajine nebude mier, nebude sa môcť stať súčasťou Aliancie,“ povedal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko