Na hlavný obsah

Vyše polovicu ľudí žijúcich v Chminianskych Jakubovanoch tvoria deti do 14 rokov

Vyplýva to zo sčítania obyvateľov z roku 2021.

Vyše polovicu ľudí žijúcich v Chminianskych Jakubovanoch tvoria deti do 14 rokov
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

V obci Chminianske Jakubovany (okres Prešov) žije takmer 56 percent detí do 14 rokov. Na druhej strane, obec Parihuzovce (okres Snina) sa vyznačuje vysokým podielom obyvateľov v produktívnom veku. Tých je tam až 85 percent. Informovala o tom hovorkyňa pre Sčítanie obyvateľov, domov a bytov 2021 Jasmína Stauder.

„Viac ako 44 percent obyvateľov do 14 rokov nájdeme aj v obciach Lomnička a Podhorany,“ uviedla hovorkyňa. Najviac seniorov nad 65 rokov majú obce Oľšinkov, Kolbasov, Pavľany a Bystrá.

Obec Jurkova Voľa v okrese Svidník má 17 percent obyvateľov, ktorí sa nenarodili v SR. Pochádzajú z Ukrajiny a Českej republiky. Viac ako 15 percent obyvateľov obce Slovenské Ďarmoty v okrese Veľký Krtíš je pôvodom z Maďarska a Českej republiky.

Obec Zavar (okres Trnava) sa vyznačuje najvyšším podielom cudzincov. Až 15,6 percenta obyvateľov tejto obce pochádza zo zahraničia. „V obci žije 2383 obyvateľov, z toho je 371 cudzincov,“ priblížila Stauder. Väčšina z nich má štátne občianstvo Ukrajiny, Srbska a Rumunska.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny