Na hlavný obsah

Falošný lekár z domova seniorov si na rozsudok ešte počká, pojednávanie odročili na budúci týždeň

Ohrozoval zdravie seniorov v zariadení Iris.

Falošný lekár z domova seniorov si na rozsudok ešte počká, pojednávanie odročili na budúci týždeň
Na snímke obžalovaný Ivan B. v kauze Iris. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Rozsudok v kauze zariadenia pre seniorov Iris v Bratislave by mal súd vyhlásiť 24. augusta. Vyplýva to z vyjadrenia hovorcu Krajského súdu v Bratislave Pavla Adamčiaka.

„Samosudca Mestského súdu Bratislava I odročil hlavné pojednávanie na vyhlásenie rozsudku na štvrtok 24. augusta 2023 na 11.00 h,“ uviedol Adamčiak.

Ivan Biháry i spoluobžalovaná Vanessa Pútiková sa mali dopustiť zločinu poškodenia zdravia, Biháry aj zločinu ohrozovania vírusom ľudskej imunodeficiencie. V zariadení mali podľa obžaloby klientom indikovať a podávať lieky a liečivá aj napriek tomu, že na to nemali odbornú spôsobilosť.

Biháry mal takisto kontaktovať osoby s cieľom sexuálneho styku za finančnú odmenu. Poškodeným mal zatajiť, že má potvrdenú infekciu vírusom HIV.

Spoluobžalovaná Vanessa Pútiková urobila v októbri 2019 vyhlásenie o vine. Uviedla, že o podávaní liekov klientom zariadenia rozhodoval Biháry napriek tomu, že nie je lekár. Taktiež, že do zariadenia vodil osoby, ktoré tam neboli zamestnané a ani hospitalizované. Priznala tiež, že spolu s ďalšími osobami v zariadení užívali drogy a konzumovali alkohol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko