Na hlavný obsah

Futbalista Kaprálik odchádza na hosťovanie do Poľska. Pôsobiť bude po boku majstra sveta

Samotný kapitán klubu v ňom vidí obrovský potenciál.

Futbalista Kaprálik odchádza na hosťovanie do Poľska. Pôsobiť bude po boku majstra sveta
Adrián Kaprálik sa raduje z gólu v drese Žiliny. Foto: TASR/AP

Slovenský futbalový krídelník Adrián Kaprálik síce predĺžil zmluvu do leta 2026 s MŠK Žilina, v ročníku 2022/2023 však bude pôsobiť v Poľsku. Dvadsaťjedenročný rodák z Dolného Kubína totiž putuje na hosťovanie do tímu Górnik Zabrze, v ktorom zotrvá do budúceho leta bez možnosti ďalšej opcie. Informuje o tom oficiálny web žilinských „šošonov“.

Jediná zmysluplná ponuka

„S Adriánom sme mali vopred dohodnuté, že sa po vypadnutí z Európy budeme venovať jeho budúcnosti a ponukám na prípadný posun smerom do zahraničia. Napriek mediálnym šumom o rôznych ponukách na prestup Adriána záujem a ponuka Górniku bola jediná konkrétna a zmysluplná.

Poliaci boli v tomto smere vytrvalí a pri rokovaniach zavážila najmä osoba najväčšej hviezdy a kapitána tímu Lukasa Podolskeho. Ten bol prítomný a sám sa veľmi usiloval o príchod Adriána, pre ktorého by chcel byť akýmsi futbalovým otcom. Vidí v ňom veľký potenciál a svojimi skúsenosťami by sa chcel podieľať na jeho ďalšom raste.

Poľsko vnímame ako medzikrok, medzistupienok v jeho ďalšej budúcnosti vzhľadom na silu, prestíž a ďalšie ekonomické atribúty poľskej Ekstraklasy. Uvažovali sme nad možnými alternatívami, avšak, v kvalitnejšej lige by nemusel mať takú istotu a zápasovú prax,“ informoval športový manažér žilinského klubu Karol Belaník.

Doplnil tiež: „Aj preto odchádza Adrián na ročné hosťovanie do poľského tímu bez opcie. Avšak, dohodli sme sa s Górnikom na určitej forme spolupráce aj vďaka vyššie zmieneným argumentom a kvalitám poľskej súťaže. Je to koncepčný krok smerom k ďalšiemu prieniku na poľský trh, ktorý začína byť v poslednom období veľmi zaujímavý. Ešte pred samotným presunom do Górniku predĺžil Adrián zmluvu s MŠK o ďalšie dva roky.“

Verí, že ho klub pripraví na zahraničie

Adrián Kaprálik absolvoval v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži už 94 duelov a strelil v nich 17 gólov. V novom pôsobisku bude na drese nosiť sedmičku. „Už od začiatku prestupového obdobia mali o mňa v Górniku veľký záujem. Chceli, aby som im pomohol a aj oni pomohli mne vo futbalovom raste.

Európu som ešte dohral v Žiline, neboli na mňa žiadne konkrétne ponuky, ktoré by ma oslovili. Tým pádom som sa rozhodol pre Górnik, ktorý ma veľmi chcel. Najmä legenda a kapitán klubu Lukas Podolski, ktorý by ma chcel viesť a podporiť ma ako mentor. To na mňa, samozrejme, urobilo dojem. Teším sa na spoluprácu nielen s ním, ale aj s ostatnými spoluhráčmi. Je to pre mňa výzva a ďakujem okrem najbližších patrí aj klubu, ktorý ma pripravil na zahraničie,“ uviedol mladý slovenský futbalista.

„Vďaka všetkým trénerom a ľudom, ktorí mi počas dlhých rokov pod Dubňom pomohli vyrásť a zdokonaľovať sa na futbalistu, akým som teraz. Odchádzam na hosťovanie, takže to ešte nie je trvalý odchod. Už teraz však úprimne ďakujem šošonom za možnosť obliekať žltozelený dres a fanúšikom zas za podporu,“ dodal rodák z Oravy, ktorý ďo MŠK prišiel v roku 2015.

V novom pôsobisku bude mať Kaprálik za spoluhráčov aj krajanov Michala Sipľaka a Boris Sekuliča. Štrnásťnásobný poľský šampión v predchádzajúcej sezóne Ekstraklasy obsadil 6. priečku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport