Na hlavný obsah

Matka zosnulého chlapca sa súdi s novinami. Konšpiračné médium tvrdí, že sa stal obeťou vakcinácie, realita je však iná

Írske noviny na ňu neprestávajú útočiť. Tvrdia aj to, že je psychicky chorá.

Matka zosnulého chlapca sa súdi s novinami. Konšpiračné médium tvrdí, že sa stal obeťou vakcinácie, realita je však iná
Ilustračná snímka očkovania. Foto: TASR/AP

Konšpiračné noviny sa dostali do ostrého sporu s matkou zosnulého chlapca. Tínedžer sa podľa nich mal stať obeťou očkovania proti covidu. Kauzu si všíma britská stanica BBC.

Edel Campbellová sa rozhodla brániť proti nepravdivému tvrdeniu, že vakcína proti covidu zabila jej syna. Írske noviny The Irish Light však na ňu neprestávajú útočiť a napríklad tvrdia aj to, že je psychicky chorá.

Fotografiu Diega Gilsenana a 41 ďalších osôb uverejnili noviny The Irish Light ešte počas pandémie. Text naznačoval, že za úmrtím každého z nich bola vakcína proti ochoreniu covid-19, no Diego, ktorý mal v tom čase 18 rokov, si sám siahol na život a proti ochoreniu nebol nikdy zaočkovaný.

Na matku, ktorá sa s denníkom súdi pre ohováranie, začala však osobne útočiť aj šéfredaktorka novín. V rozhovore pre britskú rádio-televíziu, advokát Edel Campbellovej vysvetlil, že noviny sa nikdy nesnažili hľadať pravdu, či kontaktovať matku zosnulého, aby svoje tvrdenia overili.

BBC pripomína, že 55 úmrtí zaznamenaných v Spojenom kráľovstve spájaných s vakcínou ostáva zväčša nepotvrdených. Celkovo bolo v ostrovnej krajine zaočkovaných viac ako 50 miliónov osôb.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet