Na hlavný obsah

Mbappé sa po konštruktívnych rozhovoroch s klubom vrátil do tréningového procesu PSG

Očakáva sa, že Mbappé nastúpi už v najbližšom ligovom kole.

Mbappé sa po konštruktívnych rozhovoroch s klubom vrátil do tréningového procesu PSG
Francúzsky futbalista Kylian Mbappé v drese PSG. Foto: TASR/AP

Francúzsky futbalista Kylian Mbappé sa po „konštruktívnych a pozitívnych rozhovoroch“ medzi oboma stranami vrátil do tréningového procesu Paríža Saint-Germain. Úradujúci šampión Ligue 1 o tom informoval v nedeľu v oficiálnom vyhlásení.

PSG aj so slovenským obrancom Milanom Škriniarom v sobotu vstúpil do nového ligového ročníka 2023/2024 domácou remízou s Lorientom (0:0).

Spomenutý duel sledoval z tribúny i Mbappé. Dvadsaťštyriročný majster sveta z „mundialu“ 2018 sa v uplynulých týždňoch ocitol v patovej situácii. Chcel by v sezóne 2023/2024 hrať za PSG a po jej skončení, keď mu skončí zmluva, odísť zadarmo – pravdepodobne do Realu Madrid. Parížski funkcionári však o tom nechceli ani počuť a dali najavo, že buď predĺži zmluvu alebo ho počas tohto leta predajú.

„Po veľmi konštruktívnych a pozitívnych diskusiách medzi PSG a Kylianom Mbappém pred zápasom Paríž Saint-Germain – Lorient sa hráč dnes (v nedeľu, pozn.) ráno vrátil k tréningu s prvým mužstvom,“ uviedla vo vyhlásení organizácia z Parku princov.

Mbappého meno sa dlhodobo spája s prestupom do španielskeho Realu Madrid, ktorý predvlani ponúkol za transfer 180 miliónov eur. Pred rokom sa zdalo, že Mbappé zamieri ako voľný hráč do Realu Madrid.

Na poslednú chvíľu však cúvol a podpísal s parížskym Saint-Germain novú zmluvu. Po tom, ako nedávno informoval predstaviteľov klubu, že neaktivuje opciu na predĺženie zmluvy o ďalších dvanásť mesiacov, Mbappé neabsolvoval predsezónne turné PSG v Ázii.

PSG vo vyhlásení neuviedol, či s Mbappém vstúpil do rokovaní o novej zmluve, ale pozitívne rozhovory poukazujú aspoň na zlepšenie vzťahov. Očakáva sa, že v najbližšom ligovom kole nastúpi v zápase na trávniku FC Toulouse.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport