Na hlavný obsah

Nočná povodeň zaplavila domy aj miestnu školu, v obci Kráľ pracujú na odstraňovaní škôd

Voda spôsobila problémy aj v ďalších obciach.

Nočná povodeň zaplavila domy aj miestnu školu, v obci Kráľ pracujú na odstraňovaní škôd
Ilustračná snímka človeka stojaceho vo vode. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V obci Kráľ v okrese Rimavská Sobota pracujú na odstraňovaní škôd po povodni, ktorá v noci zo soboty (5. 8.) na nedeľu (6. 8.) zaplavila desiatky domov i tunajšiu základnú školu. Uviedol to starosta obce František Béres.

Povodeň obec zasiahla v nočných hodinách po výdatných zrážkach a vyliatí koryta Neporadzkého potoka. „Voda išla mimo potoka, valila sa na našu obec asi v 50-metrovej šírke. Mali sme zaplavených približne 50 domov, pivnice aj obytné priestory. Zaplavená bola aj škola, okolo desať miestností,“ priblížil Béres. Ako dodal, v zatopených objektoch voda poškodila najmä podlahy a nábytok.

V okrese Rimavská Sobota spôsobila voda po víkendových dažďoch problémy aj v obciach Neporadza a Uzovská Panica. V Čerenčanoch voda zaplavila práčovňu reedukačného centra i jednu z miestnych komunikácií. „Musíme tam prehĺbiť jarok, ten nám celý zanieslo,“ uviedla starostka obce Zuzana Študencová.

Ako priblížil Okresný úrad Rimavská Sobota povodne v okrese spôsobili najmä zaplavenie pivničných priestorov a prízemí obytných budov, zatopenie miestnych komunikácií a priľahlých pozemkov.

„Od vyhlásenia tretieho stupňa povodňovej aktivity sa na predmetnom území vykonávajú záchranné práce spočívajúce v sprejazdňovaní miestnych komunikácií, odčerpávaní naplavenej vody, čistení od nánosov bahna a štrku. Vyčíslenie škôd bude ukončené po skončení záchranných prác,“ uviedol úrad.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny