Na hlavný obsah

Triatlonové preteky v Írsku sprevádzalo nešťastie. Počas plaveckej časti zomreli dvaja muži

Organizátori vyjadrili rodinám úprimnú sústrasť.

Triatlonové preteky  v Írsku sprevádzalo nešťastie. Počas plaveckej časti zomreli dvaja muži
Ilustračný obrázok - Triatlon Ironman Foto: TASR/DPA

Dvaja muži zomreli v nedeľu počas plaveckej časti triatlonových pretekov polovičný Ironman na juhu Írska. Informovali o tom agentúra AP a webová stránka stanice BBC.

Írska verejnoprávna televízia RTÉ uviedla, že títo muži- štyridsiatnik a šesťdesiatnik – zomreli počas dvoch nezávislých incidentov pri zdolávaní 1,9 kilometrového plaveckého úseku. Záchranári mužov vytiahli z vody, oboch však neskôr na mieste vyhlásili za mŕtvych.

Organizátori podujatia na sociálnej sieti vyjadrili sústrasť rodinám a priateľom týchto športovcov a vyjadrili odhodlanie poskytnúť im v týchto ťažkých chvíľach podporu. Tiež sa poďakovali záchranným zložkám, ktoré pretekárom poskytli bezprostrednú pomoc.

Podujatie posunuli o deň neskôr

Preteky sa konali v meste Youghal v grófstve Cork na juhu Írska. Regionálna vláda uviedla hlboký zármutok nad tragickou stratou dvoch účastníkov pretekov.

Tento triatlon sa mal pôvodne uskutočniť v sobotu, bol však o jeden deň posunutý z dôvodu nepriaznivého počasia. Išlo o tzv. polovičný Ironman, ktorý pozostáva z plávania na vzdialenosť 1,9 kilometra, 90 kilometrov cyklistiky a 21,1-kilometrového bežeckého úseku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport